Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Προγράμματα eTwinning στο σχολείο μας

Με γνώμονα, όπως πάντα, την ολόπλευρη ανάπτυξη των μαθητών, και έπειτα από την επιτυχημένη υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Comenius "The fascinating world of fairytales in Europe" τα σχολικά έτη 2012-2013 και 2013-2014, το σχολείο μας φέτος συμμετέχει σε δύο ακόμη Ευρωπαϊκά Προγράμματα eTwinning, με τίτλο "Our world, our dignity, our future (WDF)" και "Create your best story...". 


"Our world, our dignity, our future (WDF)"

Στο πρόγραμμα με τίτλο "Ο κόσμος μας, η αξιοπρέπειά μας, το μέλλον μας", στο οποίο συμμετέχουν πολλοί από τους συνεργάτες του προγράμματος Comenius "The fascinating world of fairytales in Europe", έχει ως πρωταρχικό στόχο την ανάπτυξη της πολυπολιτισμικής συνείδησης των μαθητών μέσω της γνωριμίας τους με την κουλτούρα και την ιστορία των συνεργαζόμενων χωρών. Το πρόγραμμα στο σχολείο μας υλοποιείται από τους μαθητές των τμημάτων Α2 και Β2 με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών των τμημάτων, Νεκταρίας Μικεόγλου, και Κρυσταλένιας Λιανά, της εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής, Φρόσως Πατεράκη, και της εκπαιδευτικού Τ.Π.Ε., Γεωργίας Κοκολάκη. Συμμετέχει, επίσης, το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου, καθώς και άλλα 7 σχολεία από την Πορτογαλία, την Κροατία, τη Γερμανία, την Ουκρανία, την Τσεχία, τη Ρουμανία και τη Λιθουανία. 

"Create your best story..."

Το πρόγραμμα με τίτλο "Δημιουργήστε την καλύτερή σας ιστορία...", το οποίο υλοποιείται στο σχολείο μας από τους μαθητές του τμήματος Ε1, με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού του τμήματος, Αναστασίας Γκίκα, και της εκπαιδευτικού Αγγλικών, Στεφανίας Κορδία, εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του προγράμματος Φιλαναγνωσίας που επίσης πραγματοποιείται στο τμήμα αυτό. Με πρωταρχικό στόχο την καλλιέργεια της δημιουργικότητας, της φαντασίας και της ευρηματικότητας των μαθητών και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων προφορικού και γραπτού λόγου τους, το πρόγραμμα αφορά πρωτίστως στη δημιουργία ενός πρωτότυπου παραμυθιού το οποίο θα αποτελεί προϊόν συνεργασίας με τους μαθητές των συνεργαζόμενων σχολείων. Στο πρόγραμμα eTwinning συμμετέχουν τρία ακόμη σχολεία από την Τουρκία, την Ισπανία και την Πολωνία.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου