Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Κάρτες για τους φίλους μας στην Ευρώπη

Όπως είχε συμφωνηθεί στη 2η συνάντηση των εταίρων στην Πορτογαλία τον Ιανουάριο, πριν την 3η συνάντηση στο Αφιόν της Τουρκίας στα τέλη του Απρίλη, οι μαθητές της κάθε μιας από τις 8 χώρες θα πρέπει να έχουν κατασκευάσει καρτ ποστάλ τις οποίες θα ανταλλάξουν μεταξύ τους, με σκοπό τη δημιουργία ισχυρών δεσμών φιλίας. Κάθε κάρτα θα πρέπει να έχει συγκεκριμένο θέμα, ενώ, στο πίσω μέρος της, θα αναγράφεται στα Αγγλικά και στην μητρική γλώσσα των παιδιών ένας χαιρετισμός προς τους παραλήπτες (λ.χ. 
"Χαιρετίσματα από τον Άγιο Νικόλαο!"). 

Έτσι, τους τελευταίους 2 μήνες, με πολύ κέφι και ενθουσιασμό, και με τις οδηγίες των δασκάλων της παιδαγωγικής ομάδας, αλλά και της δασκάλας των Εικαστικών, Βασιλικής Σπύρου, οι μαθητές των τμημάτων Β1, Β2, Δ1, Ε1, Ε2 και ΣΤ1 εργάστηκαν πάνω στη δημιουργία καρτών για τους συμμαθητές τους από τις άλλες χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η θεματολογία τους, όπως προτάθηκε από τους ίδιους τους μαθητές μας, ήταν εμπνευσμένη από τον κόσμο των συναισθημάτων, των παραμυθιών και των παιχνιδιών, καθώς και από την ιστορία και τη φύση του τόπου μας. 

Παρακάτω παρουσιάζουμε φωτογραφίες από τις κάρτες αυτές, κι όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς, όταν τα παιδιά δημιουργούν, μας αφήνουν κυριολεκτικά άφωνους!


2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε πολύ! Μπράβο και στα κορίτσια, αλλά και στα αγόρια που ετοίμασαν αυτές τις κάρτες! Έχουμε πολλά ταλέντα στο σχολείο μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή