Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Πρώτη συνάντηση των εταίρων στην Κροατία

  Στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius, πραγματοποιείται σχεδόν κάθε δίμηνο συνάντηση εκπροσώπων όλων των σχολείων με γενικό στόχο την προώθηση της συνεργασίας των εκπαιδευτικών και των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Η συνάντηση αυτή, διάρκειας μιας εβδομάδας περίπου, γίνεται σε διαφορετική κάθε φορά χώρα. 
   Η πρώτη συνάντηση των εταίρων έλαβε χώρα τέλη Οκτωβρίου στο Tučepi της Κροατίας, όπου η Διευθύντρια, κυρία Μαρία Στεφανάκη, και η Υποδιευθύντρια, κυρία Πόπη Καφφετζάκη, εκπροσώπησαν το σχολείο μας. 
Οι εκπρόσωποι των χωρών
   Σκοπός της επίσκεψης ήταν, αφενός, η γνωριμία των εταίρων μεταξύ τους, η ανταλλαγή απόψεων και η έκθεση των ομοιοτήτων και των διαφορών των εκπαιδευτικών συστημάτων, αλλά και των πολιτισμών, των χωρών, και αφετέρου, ο προγραμματισμός των δράσεων κατά τα επόμενα στάδια υλοποίησης του προγράμματος.
   Όσον αφορά το σχολείο μας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, προβλήθηκαν δυο παρουσίασεις που είχαν ετοιμάσει τα μέλη της παιδαγωγικής ομάδας, με τη βοήθεια της Στεφανίας Κορδία, υπεύθυνης τεχνικής  υποστήριξης του προγράμματος, και της Αριστέας Τερεζάκη, εκπαιδευτικού Πληροφορικής του σχολείου μας το σχ. έτος 2010-11.
   Στην πρώτη παρουσίαση, προκειμένου να συστήσουμε στους εταίρους μας τη χώρα και την περιοχή μας, προβλήθηκαν φωτογραφίες από τα σημαντικότερα αξιοθέατα αρχικά όλης της Ελλάδας, κατόπιν της Κρήτης κι έπειτα του Νομού Λασιθίου και της πόλης μας. Στη δεύτερη παρουσίαση, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη δουλειά που είχαν ετοιμάσει μέχρι εκείνη τη στιγμή οι μαθητές μας. Έτσι, προβλήθηκαν φωτογραφίες και βίντεο από τα "Γενέθλια του Comenius", τη "Γωνιά του Comenius", το "Τραγούδι της Ευρώπης" και το "Δέντρο της Ευρώπης", καθώς και από τις εργασίες που είχαν πραγματοποιηθεί με σκοπό τη γνωριμία των μαθητών με την Ευρώπη και τον κόσμο των παραμυθιών.
   Στη συνάντηση στην Κροατία παρουσιάστηκε, επίσης, η πρώτη εκδοχή του επίσημου λογότυπου του προγράμματος, για τη δημιουργία του οποίου ήταν υπεύθυνη η χώρα μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελική μορφή του ήταν αποτέλεσμα εποικοδομητικού διαλόγου μεταξύ των εταίρων.

 Οι εκπρόσωποι των σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα
Το σχολείο στο Tučepi
Εργασίες μαθητών του σχολείου του Tučepi 

Τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα

 Παρουσίαση της χώρας και της περιοχής μας

1 σχόλιο: