Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Παράσταση κουκλοθέατρου: Το "Βρωμοχώρι"

Όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε προηγούμενες αναρτήσεις μας, οι μαθητές της Ε1 τάξης του σχολείου μας ασχολήθηκαν πολύ εντατικά με το παραμύθι της Σοφίας Ζαραμπούκα "Το Βρωμοχώρι". Με μεγάλο, λοιπόν, κέφι και ενθουσιασμό, κατασκεύασαν μαριονέτες και παρουσίασαν στους υπόλοιπους μαθητές του σχολείου το παραμύθι αυτό με τη μορφή κουκλοθέατρου! Αξίζει να τονίσουμε ότι η έμπνευση για τον τρόπο με τον οποίο θα το παρουσίαζαν, το σενάριο, αλλά και τα σκηνικά, ανήκουν στα ίδια τα παιδιά!
               

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να απολαύσετε ολόκληρη την παράσταση κουκλοθέατρου! 


Να σημειώσουμε, επίσης, ότι, στο φεστιβάλ του Comenius που θα διεξαχθεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς στο σχολείο μας, οι μαθητές του Ε1 θα παρουσιάσουν το ίδιο παραμύθι σε θεατρική παράσταση αυτή τη φορά, με πρωταγωνιστές τους ίδιους! Τα κείμενα θα αποτελούν και πάλι προϊόν της φαντασίας και της δημιουργικότητας των παιδιών! 

Δε θα μείνουν, όμως, εκεί! Σκοπεύουν να παρουσιάσουν το κουκλοθέατρό τους και στο English Festival που θα λάβει χώρα τον Ιούνιο στην πόλη μας. Ήδη, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών αγγλικής γλώσσας του σχολείου μας, εργάζονται πάνω στην απόδοση στα Αγγλικά των κειμένων του κουκλοθέατρου και του αντίστοιχου τραγουδιού "Trashville". 

Περιμένουμε όλοι τις επόμενες παραστάσεις τους με μεγάλη ανυπομονησία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου