Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Το "ψηφιακό μουσείο παιδικής τέχνης" του σχολείου μας!

Με μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάζουμε το "ψηφιακό μουσείο παιδικής τέχνης" που δημιούργησαν οι μαθητές μας το σχολικό έτος 2013-14! Για το έργο αυτό, που υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος για τη Σχολική Καινοτομία στο οποίο εθελοντικά συμμετέχει το σχολείο μας, συνεργάστηκαν 8 εκπαιδευτικοί και περίπου 160 μαθητές όλων των τάξεων!
   
   Πιο συγκεκριμένα, το "ψηφιακό μουσείο" δημιουργήθηκε με τη μέθοδο Project σε 4 μήνες, από το Φεβρουάριο ως τον Μάιο του 2014, με πρωταρχικό σκοπό την ενίσχυση της καλλιτεχνικής έκφρασης, της δημιουργικότητας και της φαντασίας των μαθητών μέσω της διαθεματικής και βιωματικής προσέγγισης της γνώσης. 
   Το μουσείο αυτό, σε μορφή Microsoft PowerPoint, αποτελείται από δεκαπέντε εικονικές αίθουσες, όπου εκτίθενται 69 συνολικά έργα τα οποία δημιούργησαν οι μαθητές, εργαζόμενοι σε ομάδες ή ατομικά, με την καθοδήγηση των υπεύθυνων εκπαιδευτικών. 
   Έντεκα από αυτές τις αίθουσες περιέχουν έργα μοντέρνας τέχνης εμπνευσμένα από πίνακες σπουδαίων καλλιτεχνών, όπως του Paul Klee και του Αλέξη Ακριθάκη, ενώ, σε δυο, ακόμη, αίθουσες, εκτίθενται έργα της σύγχρονης τέχνης των λέξεων (Word Art).  Η «Γωνιά της Μουσικής», όπως φαίνεται κι από την ονομασία της, είναι αφιερωμένη στη μουσική ως μέσο επικοινωνίας και έκφρασης, ενώ, στη «Γωνιά του Παραμυθιού», δίνεται έμφαση στο ρόλο της λογοτεχνίας και, ειδικότερα, του παιδικού παραμυθιού, στην καλλιέργεια της δημιουργικής σκέψης των μαθητών.
   Αξίζει δε να σημειωθεί ότι το ebook που προβάλλεται στη «Γωνιά του Παραμυθιού» αποτελείται από παραμύθια, με κεντρικό θέμα τα δέντρα, τα οποία έγραψαν οι ίδιοι οι μαθητές, εμπνευσμένοι από δραστηριότητες που υλοποίησαν στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Αγωγής.

Στην αρχική σελίδα του ιστολογίου μας, μπορείτε να δείτε και να κάνετε λήψη του "ψηφιακού μουσείου" μας, ακολουθώντας τις οδηγίες που δίνονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου