Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Χριστούγεννα με το Comenius


   Λόγω του προγράμματος "The fascinating world of fairytales in Europe", οι εορτασμοί για τα Χριστούγεννα στο σχολείο μας δεν θα μπορούσαν παρά να έχουν αέρα ευρωπαϊκό και ύφος παραμυθένιο! 
   Έτσι, λοιπόν, οι μαθητές των τμημάτων Β2, Ε1 και Ε2 έφτιαξαν χριστουγεννιάτικες κάρτες τις οποίες έστειλαν στους μαθητές των σχολείων με τα οποία συνεργαζόμαστε, ενώ, την τελευταία μέρα του σχολείου πριν τις διακοπές, παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία στους συμμαθητές τους το θεατρικό έργο "Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι", βασισμένο στο μουσικό παραμύθι των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα! 

   Επίσης, ασχοληθήκαμε με την ανάγνωση χριστουγεννιάτικων παραμυθιών, αλλά και τη συγγραφή μικρών ιστοριών, μέσα στις τάξεις μας, καθώς και με τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας, άλλων περιοχών της Ελλάδας και διάφορων χωρών της Ευρώπης. Μάλιστα, αρκετές από τις εργασίες των παιδιών πάνω στα θέματα αυτά δημοσιεύθηκαν στο 8ο φύλλο της σχολικής εφημερίδας, ηλεκτρονική έκδοση του οποίου έχει αναρτηθεί στην αρχική σελίδα του ιστολογίου μας. 

   Ιδού μερικές εργασίες ακόμη οι οποίες δε δημοσιεύθηκαν λόγω έλλειψης χώρου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου