Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Η φίλη μας, η Ευγενία

Η Ευγενία και η Marlena Bogdanović (Κροατία)
   Όπως έχουμε ήδη αναφέρει, μια κούκλα με το όνομα Ευγενία, ή, στα Αγγλικά, EUgenia,* αποτελεί το κοινό σημείο αναφοράς των εργασιών κατά τα δυο έτη υλοποίησης του προγράμματος "The fascinating world of fairytales in Europe". Ξεκινώντας από το Tučepi της Κροατίας, όπου έλαβε χώρα η πρώτη συνάντηση των εταίρων, η Ευγενία, θα πραγματοποιήσει ένα μαγευτικό ταξίδι ανά την Ευρώπη, διαδίδοντας τις αξίες της ενότητας και της συνεργασίας των λαών.
   Σε κάθε χώρα που επισκέπτεται, οι μαθητές θα προσθέτουν στο ρουχισμό της κάτι αντιπροσωπευτικό της τοπικής κουλτούρας. Στον πρώτο της σταθμό, λοιπόν, στο Tučepi, οι μαθητές της φόρεσαν ένα μικρό ταγάρι, χαρακτηριστικό γνώρισμα της παραδοσιακής φορεσιάς της περιοχής. 
   Επίσης, οι μαθητές της κάθε χώρας θα καταγράφουν στο ημερολόγιο της Ευγενίας τις ταξιδιωτικές της εμπειρίες υπό τη μορφή μιας μικρής ιστορίας, την οποία θα συνεχίζουν οι μαθητές της επόμενης χώρας που θα επισκεφτεί. Έτσι, πέρα από μια κούκλα ντυμένη με μια φορεσιά που θα αντανακλά τον πολιτισμό όλων των χωρών, η Ευγενία θα εξελιχθεί σε μια καινούρια ηρωίδα παραμυθιού που θα είναι αντιπροσωπευτική του προγράμματος και θα συμβολίζει τη συνεργασία και την αμοιβαία κατανόηση στην Ευρώπη.  
   Ο επόμενος σταθμός της, τον Ιανουάριο του 2013, είναι στη Lourinhã της Πορτογαλίας, όπου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση εκπροσώπων των σχολείων.  

*Σημείωση: Το όνομα "Ευγενία", Eugenia στα Αγγλικά, κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι! Τα δυο πρώτα γράμματα παραπέμπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση (EU, European Union) και γι' αυτό επιλέχτηκε ως το όνομα της ηρωίδας που θα ενώσει την Ευρώπη με το ταξίδι της! 
Η Ευγενία στην Κροατία

6 σχόλια:

  1. Ειναι πολυ ωραιο αυτο το προγραμμα αλλα η μαμα μου και η αδελφή μου δεν το καταλαβαινουν γιατι γινετε το κομενιουσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε για το σχόλιο! Τις επόμενες ημέρες θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα "Ανατολή" κείμενο της παιδαγωγικής ομάδας του σχολείου μας, όπου αναλύονται οι λόγοι για τους οποίους επιλέξαμε να συμμετάσχουμε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, καθώς και τα σημαντικά οφέλη που προκύπτουν για τους μαθητές, σε κοινωνικό, εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό επίπεδο. Αμέσως μετά τη δημοσίευση στην εφημερίδα, το κείμενο θα αναρτηθεί και στο ιστολόγιό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή